Räkcocktail - enkelt recept

Räkor och mango är smaker som matchar varandra fint i en fruktig förrättscocktail. Perfekt recept att göra till fest och nyår.
Mitt Kök
Foto: Ann-Charlotte Fägerlind
Foto: Ann-Charlotte Fägerlind Foto: ANN-CHARLOTTE VARLUNCH MED VANINORNA

Ingredienser

  • 200 g räkor - skalade
  • 2 dl mango - i kuber
  • 1 avokado
  • 1 msk vårlök - finhackad
  • dill - eller koriander till garnering
  • 1 msk limesaft - pressad
  • 2 msk olivolja
  • 1 citrongrässtjälk
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skär avokadon i kuber. Blanda försiktigt avokado, mango, räkor och den finhackade vårlöken. Fördela i fyra glas eller små skålar.

  2. Riv citrongrässtjälken fint. Blanda olja, pressad lime och citrongräs till en dressing. Salta och peppra efter smak.

  3. Häll dressingen över salladen och garnera med dill eller koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Bästa recepten till nyårsmiddagen - från snittar till varmrätt och dessert 

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!