Räkbruschetta med havtornsvinägrett

Havtornsjuicen ger en god syra till vinägretten. Servera räkbruschettan som förrätt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g räkor - med skal
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 pepparfrukt - röd spansk
  • 1 lime
  • 1 koriander - kruka
  • 1 bladpersilja - kruka
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 4 lantbröd - skivor
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta

Vinägrett

  • 2 msk havtornsjuice
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala räkorna. Halvera, kärna ur och skär tomaterna i små tärningar. Skala och finhacka röd- och vitlök.

  2. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Halvera och pressa saften ur limen. Hacka koriander och persilja. Blanda räkorna med grönsaker, örter och limesaft. Smaka av med salt och peppar.

  3. Pensla brödet med olivolja. Skala och finhacka vitlöken. strö den över brödet. Rosta brödskivorna i ugnen på 180° ca 5 min per sida.

  4. Blanda ingrediensena till havtornsvinägretten.

  5. Fördela räksalladen på bruschettan och ringla vinägretten över strax före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!