Räkbibimbap

Räkbibimbap är festlig vardagsmat. Storleken på räkburkarna kan variera, och får du räkor över kan de frysas in och användas i en räksås till pasta.

Räkbibimbap
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 300 g räkor - i lag (avrunna)
  • 3 dl ris
  • 2 cm ingefära - färsk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gurka
  • 1 msk sesamolja
  • 300 g babyspenat
  • 4 ägg
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och riv ingefära och vitlök.

  2. Strimla gurkan och  blanda med sesamolja, 2 krm salt och 1 krm peppar.

  3. Fräs spenaten i 1 msk rapsolja ca 1 minut. Ta upp på ett fat. Stek räkorna med ingefära och vitlök i 1 msk rapsolja ca 1 minut. Stek äggen i 1 msk rapsolja på ena sidan ca 3 min. Strö på 2 krm salt.

  4. Lägg upp ris, räkor, spenat och gurka i skålar. Toppa med de stekta äggen.

Vad tyckte du om receptet?