Räkbakelser med ädelost och rom

Bakelserna kan förberedas men garneras precis innan servering.
Åsa Swanberg
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 1 avlångt vitt bröd - se recept nedan
  • 200 g ädelost
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 ägg
  • 1 dl majonnäs
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 rödlök
  • 500 g räkor med skal
  • 2 gurkor
  • 1 burk stenbitsrom
  • gräslök

Gör så här

  1. Mixa ihop ädelost och crème fraiche. Ställ krämen i kylskåp.

  2. Hårdkoka äggen och låt dem kallna. Mosa dem tillsammans med majonnäs och smaksätt med salt och svartpeppar. Låt krämen stå i kylskåp.

  3. Skala och finhacka rödlöken. Skala räkorna och hacka hälften av dem smått. Blanda dem med äggröran. Hyvla gurkorna på längden.

  4. Montering: Stansa ut 6 runda brödbitar, ca 6 cm i diameter, ur brödet. Skär de runda bröden i tre bottnar vardera.

  5. Bred ädelostskräm på den undre bottnen. Strö över hackad rödlök. Lägg på nästa botten, bred äggröra på den och strö över lite hackade räkor. Lägg på den sista bottnen och bred ädelostskräm på toppen och runt om. Upprepa med alla bakelser.

  6. Före servering: Lägg två eller tre gurkremsor runt varje bakelse och garnera dem med räkor, rom och gräslök.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!