Räkbakelser med ädelost och rom

Bakelserna kan förberedas men garneras precis innan servering.

Åsa Swanberg
Räkbakelser med ädelost och rom
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 1 avlångt vitt bröd - se recept nedan
  • 200 g ädelost
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 ägg
  • 1 dl majonnäs
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 rödlök
  • 500 g räkor med skal
  • 2 gurkor
  • 1 burk stenbitsrom
  • gräslök

Gör så här

  1. Mixa ihop ädelost och crème fraiche. Ställ krämen i kylskåp.

  2. Hårdkoka äggen och låt dem kallna. Mosa dem tillsammans med majonnäs och smaksätt med salt och svartpeppar. Låt krämen stå i kylskåp.

  3. Skala och finhacka rödlöken. Skala räkorna och hacka hälften av dem smått. Blanda dem med äggröran. Hyvla gurkorna på längden.

  4. Montering: Stansa ut 6 runda brödbitar, ca 6 cm i diameter, ur brödet. Skär de runda bröden i tre bottnar vardera.

  5. Bred ädelostskräm på den undre bottnen. Strö över hackad rödlök. Lägg på nästa botten, bred äggröra på den och strö över lite hackade räkor. Lägg på den sista bottnen och bred ädelostskräm på toppen och runt om. Upprepa med alla bakelser.

  6. Före servering: Lägg två eller tre gurkremsor runt varje bakelse och garnera dem med räkor, rom och gräslök.

Vad tyckte du om receptet?