Råkakor med stekt bacon

Det enkla är ofta det goda. Frasiga rårakor med stekt bacon, salladslök och lingonsylt.

Christina Asplund
Råkakor med stekt bacon
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 10 - 12 rattepotatis
  • 1 tsk salt
  • 2 msk smör
  • 2 msk rapsolja

Servera med

  • crème fraiche
  • 1 pkt bacon - 140 g
  • 1 salladslök - skivad
  • lingonsylt
  • vitkål
  • morot

Gör så här

  1. Skölj potatisarna och torka av dem. Riv dem på den fina sidan eller grova sidan av rivjärnet, om du föredrar det. Salta och krama ur det mesta av vätskan i ett durkslag.

  2. Stek små plättar av potatisen i ett plättjärn med smör och rapsolja, tills rårakorna är frasiga på båda sidor och får en fin färg.

  3. Servera med en klick crème fraiche, skivad salladslök, stekt bacon, lingonsylt och råkostsallad.

Vad tyckte du om receptet?