Pastasallad med räkor och dillpesto – recept

En pesto baserad på sötmandel, olivolja och dill blir mycket god tillsammans med räkor, fetaost och pasta.

Pastasallad med räkor och dillpesto – recept
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 250 g pasta
  • 200 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 kg räkor - med skal eller 400 g skalade
  • 2 avokador
  • 50 g rucola
  • 150 g fetaost
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 dl gräslök - finhackad

Dill- och mandelpesto

  • 100 g sötmandel - skållad och hackad
  • 1,5 dl dill - finhackad
  • 1 dl olivolja
  • 75 g parmesanost - finriven
  • 0,5 tsk salt

Tillbehör

  • turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningen på paketet. Spola av den med kallt vatten och låt rinna av..

  2. Dill- och mandelpesto: Blanda ihop mandel, dill, olja, ost och salt.

  3. Halvera tomaterna. Stek dem i olja i en stekpanna. Låt dem svalna.

  4. Skala räkorna om oskalade används.

  5. Blanda pastan med pesto, tomater och räkor på ett serveringsfat. 

  6. Skala, kärna ur och skiva avokadon. Lägg avokado och rucola på salladen och smula över fetaost. Skala och hacka rödlöken och strö den tillsammans med gräslöken på pastasalladen. Servera med turkisk yoghurt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Sugen på mer pasta? Spana in några av våra bästa recept här!

Läs mer:

8 superenkla pastarätter att laga till middag

Bästa receptet på köttfärssås

Pasta carbonara – enkelt recept på magisk klassiker