Räk- och krabbpinchos

Pinchos är små goda munsbitar från Baskien, inte svåra att göra själv. Så lägg cavan på kylning och servera dessa läkerheter! Till räk- och krabbpinchos behövs det en ganska fast krabbröra.

Petra Lindstrand
Räk- och krabbpinchos
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 200 g kungskrabbsben
  • 2 dl räkor - handskalade
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk citronpeppar
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • 1 surdegsbaguette
  • 100 g manchego - mild
  • 0,5 kruka körvel

Gör så här

  1. Klipp upp skalet och plocka ut krabbköttet. Finhacka krabbkött och räkor. Blanda med crème fraiche, citronpeppar och salt.

  2. Skär baguetten i sneda skivor. Forma röran till stora ägg och lägg på brödskivorna. Stick ner en pinne i mitten. Finriv osten och toppa pinchosen med osten. Garnera med körvel.

Vad tyckte du om receptet?

Pinchos

Här nedan hittar du alla recept för en pinco-buffé: