Räk- och krabbpinchos

Pinchos är små mumsiga munsbitar från Baskien, inte svåra att göra själv. Så lägg cavan på kylning och servera dessa läkerheter! Till räk- och krabbpinchos behövs det en ganska fast krabbröra.
Petra Lindstrand
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 200 g kungskrabbsben
  • 2 dl räkor - handskalade
  • 0,5 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk citronpeppar
  • 2 krm salt

Tillbehör

  • 1 surdegsbaguette
  • 100 g manchego - mild
  • 0,5 kruka körvel

Gör så här

  1. Klipp upp skalet och plocka ut krabbköttet. Finhacka krabbkött och räkor. Blanda med crème fraiche, citronpeppar och salt.

  2. Skär baguetten i sneda skivor. Forma röran till stora ägg och lägg på brödskivorna. Stick ner en pinne i mitten. Finriv osten och toppa pinchosen med osten. Garnera med körvel.

Pinchos

Här nedan hittar du alla recept för en pinco-buffé:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!