Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Ragu på lammfärs med gnocchi, vitlöksyoghurt och pecorinoost

Ragu på lammfärs med gnocchi serverad med vitlöksyoghurt, toppad med riven ost. Mjuka kuddar av potatis med en smakrik sås av lammfärs. Enkelt för en vardagsmiddag men passar lika bra som bjudrätt. Hittar du inte ­soltorkade körsbärstomater kan soltorkade tomater användas, men då behöver de strimlas.
Petra Lindstrand
Ragu på lammfärs med gnocchi, vitlöksyoghurt och pecorinoost
Ragu på lammfärs med gnocchi, vitlöksyoghurt och pecorinoost
Ragu på lammfärs med gnocchi, vitlöksyoghurt och pecorinoost
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 500 g gnocchi - färsk
  • 300 g lammfärs
  • 2 vitlöksklyftor - + 1
  • 1 burk soltorkade körsbärstomater - avrunna (200 g)
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 0,5 msk oregano
  • 50 g pecorino - eller annan lagrad getost eller fårost
  • 2 dl grekisk yoghurt - eller turkisk
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Tillbehör

  • 150 g salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Bryn färsen på högsta värme i en stekpanna. Tillsätt vitlök och tomatpuré och låt steka med ca 2 min. Rör i de soltorkade tomaterna, 4 dl vatten, buljongtärningar, oregano, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt såsen sjuda ­under lock ca 5 min.

  3. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Blanda den nykokta gnocchin med såsen och häll över i en smord ugnssäker form. Riv över pecorino och gratinera mitt i ugnen ca 10 min.

  4. Rör ihop yoghurt, 2 krm salt och 1 krm peppar. Skala och pressa i 1 vitlöksklyfta.

  5. Servera ragun med vitlöksyoghurt och sallad.

Vad tyckte du om receptet?