Ragù napoletano di Gina

Hälften av ragun blandas med pastan, resten serveras bredvid. Serverar man pastan som huvudrätt kan man öka mängden pasta.
Anna Kågström
Ragù napoletano di Gina
Ragù napoletano di Gina Foto: Charlie Drevstam

Ragù napoletano di Gina

  • 1 kg högrev - benfri
  • 500 g revbensspjäll - tjocka
  • 6 vitlöksklyftor
  • 0,5 dl olivolja - extra vergine
  • 1,5 dl vitt vin - torrt
  • 2,5 kg skalade tomater i burk - gärna San Marzano
  • 1,5 dl vatten
  • 2,5 tsk salt
  • 400 g paccheri (stora pastarör)

Pastatopping

  • 250 g ricottaost
  • 2 dl parmesan

Gör så här

  1. Skala och krossa vitlöksklyftorna. Putsa köttet och stek det i olja i en stor stekgryta ca 15 min. Låt vitlöksklyftorna steka med när ca 2 min återstår av stektiden.

  2. Häll i vinet, lite i taget, och låt det ånga bort. Tillsätt lite av spadet från tomaterna och fortsätt att fräsa med locket på ca 30 min. Rör i botten då och då så att det inte bränner fast.

  3. Häll på tomater och vatten. Tillsätt salt och småkoka med locket på glänt 1 1/2–2 timmar, tills köttet är mört. Rör om då och då.

  4. Ta upp och skär köttet i bitar. Ta ev undan 9 dl sås till auberginegratängen. Lägg tillbaka köttet i såsen.

  5. Koka pastan i lättsaltat vatten i en gryta ca 15 min. Låt pastan rinna av och häll tillbaka den i grytan. Tillsätt hälften av ragun och blanda väl. Toppa med resten av ragun, ricotta och parmesan.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!