Ragu bolognese på högrev

Recept på ragu bolognese på högrev. Laga i en slow cooker eller i en gryta i ugnen, gärna en stor sats på en gång. Framdelskött som högrev har mycket smak men kräver lång tillagningstid.
Recept på ragu bolognese på högrev.
Recept på ragu bolognese på högrev. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 kg högrev - i grytbitar eller i bit
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar - nymald
  • 2 msk smör
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 gula lökar
  • 2 dl rött vin
  • 2 stjälkar selleri
  • 1 morot
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 msk salvia
  • 1 msk rosmarin
  • 1 lagerblad
  • 2 msk kalvfond - konc
  • 1 burk tomater - hela (400 g)
  • 4 dl vatten
  • 1 dl bladpersilja
  • 1 dl parmesan - riven

Tillbehör

  • tagliatelle
  • parmesan - riven
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Om du har en hel bit kött: Skär köttet fritt från hinnor och sedan i grytbitar. Krydda med salt och peppar. Bryn grytbitarna i två omgångar i smör i en stekpanna.

  2. Skala vitlök och lök. Pressa ner vitlöken i stekpannan. Hacka löken och låt steka med så den blir lätt brynt. Lägg över kött och lök i grytan eller slow cookern. Skölj ur stekpannan med vinet och häll det över köttet.

  3. Finskiva sellerin. Skala och tärna moroten. Blanda ner det i grytan med tomatpuré, örter och fond. Häll på tomater och vatten.

  4. Ställ in slow cookern på high ca 6 timmar eller sätt en gryta i ugnen på 100° 6–7 timmar.

  5. Skär persiljan fint. Rör ner parmesan och persilja i grytan. Servera med tagliatelle, parmesan och nymald peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!