Rågsurdegsgrund

Saltå kvarns surdegsstart med råg och äpple.
Rågsurdegsgrund
Rågsurdegsgrund Foto: Jörgen Hildebrandt

Ingredienser

  • 200 g rågmjöl
  • 100 g äpple - rårivet
  • 2 - 2.5 dl vatten

Efter 2-4 dagar

  • 150 g rågmjöl
  • 50 g vetemjöl
  • 1,5 - 2 dl vatten

Gör så här

  1. Blanda väl till en trögflytande smet. Låt stå i 28-30 grader i 2–4 dagar. Smaken ska vara lite syrlig, frisk och det ska bildas små bubblor. Efter 2-4 dagar:

  2. "Mata" degen med resten av ingredienserna. Låt stå i en optimal temperatur på 29 grader i ett dygn. Smak och lukt ska vara god och blandningen ska bubbla.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!