Rågsmörgås med äggröra

Rågsmörgås med äggröra är en god och mättande dubbelsmörgås med krämig röra!
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 8 skivor rågbröd

Äggröra

  • 150 g fänkål - grovriven
  • 4 ägg - hårdkokta
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 paprika - röd
  • 0,5 citron
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 tsk paprikapulver - rökt
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Garnering

  • 0,5 ask smörgåskrasse - eller 1/2 kruka vattenkrasse

Gör så här

  1. Skala och finhacka äggen. Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikan. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Blanda ihop alla ingredienser till en röra.

  3. Lägg ihop brödskivorna två och två med röra emellan. Toppa med smörgås- eller vattenkrasse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!