Rågmjölsinjera med citron

Rågmjölsinjera med citron är etiopiska pannkakor som ska bakas av det inhemska sädesslaget teff och jäsas i flera dygn. Här är en snabbvariant med rågmjöl och citron i smeten. Pannkakorna kan stekas dagen före servering.

Elisabeth Johansson
Rågmjölsinjera med citron
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 dl rågmjöl - fint
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 5 dl vatten - kolsyrat
  • 1 msk citron - pressad

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt vatten och citronsaft. Vispa ihop till en jämn smet. Låt smeten vila ca 10 min.

  2. Stek pannkakorna i en plastbelagd panna eller i en vanlig stekpanna med smör, ca 3 min. Stek endast på ena sidan tills ytan torkat. Lägg inte pannkakorna i en hög, då kan de fastna i varandra.

Vad tyckte du om receptet?