Rågmjölsinjera med citron

Rågmjölsinjera med citron är etiopiska pannkakor som ska bakas av det inhemska sädesslaget teff och jäsas i flera dygn. Här är en snabbvariant med rågmjöl och citron i smeten. Pannkakorna kan stekas dagen före servering.
Elisabeth Johansson
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1 dl rågmjöl - fint
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 5 dl vatten - kolsyrat
  • 1 msk citron - pressad

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt vatten och citronsaft. Vispa ihop till en jämn smet. Låt smeten vila ca 10 min.

  2. Stek pannkakorna i en plastbelagd panna eller i en vanlig stekpanna med smör, ca 3 min. Stek endast på ena sidan tills ytan torkat. Lägg inte pannkakorna i en hög, då kan de fastna i varandra.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!