Raggmunk med rårörda lingon

Recept på raggmunk – råriven potatis som blandas i en pannkakssmet och steks till frasiga potatiskakor. Goda som de är, men att blanda i 1–1 ½ tesked nystötta kumminfrön i smeten är också väldigt gott. Stekt rimmat sidfläsk till är ”ett måste”. Liksom rårörda lingon. Att blanda tärnat äpple i lingonen ger både frisk smak och härlig textur.
Mitt Kök
Foto: Ove Lindfors
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2 dl siktat dinkelmjöl
  • 5 dl mjölk - 3%
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 700 g potatis - av fast sort, ca
  • smör - till stekning

Rårörda lingon med äpple

  • 2 dl lingon - tinade
  • 0,75 dl honung - flytande
  • 0,5 äpple

Till servering

  • rimmat sidfläsk - stekt

Gör så här

  1. Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg, salt och peppar.

  2. Skala och finriv potatis. Lägg den i en sil och pressa ur vätskan. Vänd direkt ner potatisen i smeten, så att den inte mörknar.

  3. Stek raggmunkar i smör, knappt 1 dl smet per raggmunk, cirka 3 minuter på varje sida. Servera raggmunkarna nystekta och frasiga tillsammans med lingon och stekt fläsk.

  4. Lingon: Rör ihop lingon och honung: Blanda i fintärnat äpple.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Caroline Hofberg (carolineikoket.com) Foto: Ove Lindfors

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!