Råg- och havreplättar med lönnsirap, fikon och vaniljkvarg

Recept på råg- och havreplättar med lönnsirap, fikon och vaniljkvarg. Fluffiga plättar som går hem hos både vuxna och barn. Perfekta till både frukost och mellanmål!
Anna Wendt
Recept på råg- och havreplättar med lönnsirap, fikon och vaniljkvarg.
Recept på råg- och havreplättar med lönnsirap, fikon och vaniljkvarg. Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl rågflingor
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm kardemumma - mald
  • 1 krm kanel - mald
  • 0,25 tsk salt
  • 1 banan - stor
  • 2 ägg
  • 1,5 msk rapsolja

Vaniljkvarg

  • 1 dl kvarg - (10 %)
  • 1 tsk agavesirap
  • 1 krm vaniljpulver

Tillbehör

  • 2 fikon - färska, –4
  • lönnsirap

Gör så här

  1. Mixa havregryn och rågflingor med mixerstav till ett mjöl. Tillsätt bakpulver, kardemumma, kanel och salt.

  2. Skala och mosa bananen. Blanda med ägg och olja. Tillsätt mjölblandningen och rör snabbt ihop till en smet.

  3. Stek plättar av smeten i en stekpanna ca 2 min på varje sida på medelstark värme.

  4. Vaniljkvarg: Blanda alla ingredienser.

  5. Servera plättarna med en klick vaniljkvarg, fikon och lönnsirap.


Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!