Förbered så här
Dagen före: Pickla rotfrukterna. Gör dillcrèmen. Fritera potatisen.
Innan gästerna kommer: Hacka kalvköttet och schalottenlöken.
Strax före servering: Blanda råbiffen och lägg upp
på tallrikar.
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?
Picklade rotfrukter: Skala och halvera steklöken. Sära på lökskivorna. Koka upp vatten, ättika, socker, stjärnanis, salt och lök. Lägg löken i den varma lagen. Låt kallna.
Skala grönsakerna. Hyvla dem på mandolin eller strimla dem. Lägg dem i lagen och låt marinera ca 1 timme men gärna längre.
Dillcrème: Lägg äggulor, dill, citronsaft, senap och salt i en matberedare och mixa ihop. Tillsätt oljan droppvis och mixa ihop till en tjock majonnäs.
Potatissmulor: Skala och mixa potatisen i matberedare. Krama ut all vätska. Hetta upp oljan till 160°. Fritera potatisen i oljan till fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Krydda med salt.
Stek köttet snabbt runt om på hög värme. Skär bort det yttersta ytskiktet (spara till ett annat tillfälle), hacka köttet. Skala och finhacka löken. Blanda kött och lök med citronsaft, olja och salt. Låt grönsakerna rinna av.
Packa råbiffen i stansringar på tallrikar. Toppa med picklade rotfrukter, dillcrème och frasiga potatissmulor. Garnera med dill och smörgåskrasse.
Dagen före: Pickla rotfrukterna. Gör dillcrèmen. Fritera potatisen.
Innan gästerna kommer: Hacka kalvköttet och schalottenlöken.
Strax före servering: Blanda råbiffen och lägg upp
på tallrikar.