Råbiff med löjrom

Recept på råbiff med löjrom. Servera råbiffen på direkten, den mår inte bra av att stå framme längre i rumstemperatur.
Råbiff med löjrom
Råbiff med löjrom Foto: Magnus Skoglöf

Ingredienser

  • 150 g biff - hängmörad utskuren, eller oxfilé
  • 0,5 schalottenlök
  • 2 msk panko - japanskt ströbröd
  • 1 msk olivolja - + 1 tsk + 1 msk
  • 2 ägg
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk flingsalt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald
  • 1 bit surdegsbaguette - (15 cm)
  • 2 msk löjrom
  • 1 msk bladpersilja - strimlad

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Rosta pankon i 1 msk olja i het stekpanna tills den får en lätt gyllenbrun färg. Låt rinna av på hushållspapper.

  2. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i äggen försiktigt. Låt koka 8 min. Kyl äggen i kallt vatten.

  3. Hacka köttet mycket fint och lägg i en skål. Tillsätt lök, senap, 1 msk ­olivolja, flingsalt och peppar. Skär brödet i tunna skivor. Fördela ­råbiffröran på bröden.

  4. Skala äggen och ta ut äggulorna.  Bryt dem i mindre bitar och fördela på råbiffen. Toppa med en klick löjrom och strimlad persilja. Ringla över 1 tsk olivolja.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!