Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Råbiff med klassiska tillbehör

En klassisk råbiff är alltid gott – så lagar du en råbiff med de klassiska tillbehören kapris, senap och pepparrot.
Ylva Porsklev
Råbiff med klassiska tillbehör
Råbiff med klassiska tillbehör
Råbiff med klassiska tillbehör
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 600 g nötkött - t ex innanlår eller flankstek
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 2 msk kapris - gärna små
  • 0,5 dl rödbetor - inlagda, finhackade
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Topping

  • 4 äggulor
  • pepparrot - nyriven

Tillbehör

  • cornichons
  • pommes frites - grytfriterade

Gör så här

  1. Skär bort senor och hinnor på köttet. Mal det sedan två gånger.

  2. Skala och finhacka löken. Blanda snabbt ihop köttet med lök, senap, worcestersås, kapris och rödbetor. Krydda med salt och peppar.

  3. Forma fyra biffar med blöta händer och lägg på tallrikar. Gör en fördjupning i varje biff och lägg äggulan däri. Strö över pepparrot. Servera med cornichons och grytfriterade pommes frites.

Vad tyckte du om receptet?