Råbiff (Kebbe neje)

Kebbe neje Köttet i rätten får inte ha något fett alls och ska vara mycket väl kylt när man arbetar med rätten. Mängden cayennepeppar kan varieras efter smak - ibland är den hetare och ibland mildare. Vårt recept ger en mild pepparsmak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g putsad utskuren biff - fryst minst 2 dygn
  • 4 isbitar
  • 1 tsk salt
  • 1,25 dl bulgur - finkrossad, blötlagd ca 30 min
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 msk gul lök - finriven
  • 1 tsk mynta - färsk finhackad
  • 1 krm vitpeppar

Garnering

  • gul lök - klyftad
  • mynta - färsk
  • olivolja
  • vitlökscrème

Gör så här

  1. Skär köttet i tärningar. Lägg det i frysen 2 dygn. Ta fram köttet och halvtina det ca 1 timme i rumstemp. Kör kött, hälften av isbitarna och salt till en slät smet i matberedare. Stoppa och skrapa ner smeten från kanten. Lägg i resterande isbitar till och kör ytterligare. Upprepa proceduren tills smeten känns slät.

  2. Låt bulgur rinna av i en sil. Tillsätt den samt cayennepeppar, lök, finhackad mynta, vitpeppar. Kör smeten igen så allt blandas väl.

  3. Skölj händerna i kallt vatten och forma till avlånga biffar på ett fat. Gör mönster med en sked. Garnera med mynta, rå lök i klyftor, olivolja och vitlökscrème.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!