Rabarberspritz - drink med bubbel

Läskande och god välkomstdrink. Servera alkoholfritt bubbel i drinken för ett alternativ utan alkohol. Ju rödare rabarber, desto rödare drink.

Bitte E:son Forsberg & Kerstin Svensson
Rabarberspritz - drink med bubbel
Foto: Anders Norrsell

Ingredienser

  • 750 g rabarber
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,75 dl vatten
  • 6 dl prosecco
  • 1,5 dl mineralvatten

Garnering:

  • äppelblommor

Gör så här

  1. Skölj och skiva rabarbern tunt. Lägg rabarbern i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Koka ca 15 min tills rabarbern är mjuk. Sila bort rabarbern och låt saften kallna.

  2. Fördela saften i glas och fyll på med prosecco och mineralvatten. Rör om och garnera med äppelblommor eller myntablad. 

Vad tyckte du om receptet?