Rabarbersnaps med dill

Recept på rabarbersnaps. Försök få tag på rödskalig rabarber då det är det röda skalet som färgar snapsen härligt rosa. Servera gärna snapsen på en isbädd så hålls den iskall genom hela lunchen.
Petra Lindstrand
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 flaska vodka - (350 ml)
  • 300 g rabarber - gärna rödskalig
  • 1 msk strösocker
  • 2 dillkvistar

Gör så här

  1. Ansa och skiva rabarbern. Lägg rabarber, vodka, socker och dill i en glasburk. Blanda om och låt stå ca 3 dagar i kyl.

  2. Sila bort rabarber och dill, pressa ut saften ur rabarbern. Sila eventuellt genom kaffefilter en sista gång.

  3. Häll upp på flaska och förvara i kyl.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!