Glutenfri rabarbersmulpaj med mandel och honung

Glutenfri rabarberpaj med havregryn, bovetemjöl och mandelmjöl. Ringla över lite flytande honung vid serveringen om du vill. Vispad grädde är gott till.

Elisabeth Johansson
Glutenfri rabarbersmulpaj med mandel och honung
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Smulpaj

  • 6 dl havregryn - (rent havre)
  • 3 dl bovetemjöl
  • 3 dl mandelmjöl
  • 200 g smör
  • 1 dl honung - flytande

Fyllning

  • 4 - 5 rabarberstjälkar
  • 1 dl honung
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)

Att strö över

  • 50 g mandel - hyvlad

Tillbehör

  • vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en stor skål.

  3. Tärna smöret och blanda ner i skålen, blanda till en smulig deg. Tillsätt honungen.

  4. Lägg ⅔ av smulpajen i botten på en pajform cirka 26 centimeter i diameter.

  5. Skiva rabarbern, skala den om det är tjocka stjälkar. Blanda med honungen och majsstärkelsen.

  6. Lägg rabarberbitarna i formen och strö över resten av smulpajen och mandeln.

  7. Grädda mitt i ugnen cirka 25-30 minuter.

  8. Servering: Servera med vispgrädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök