Rabarbersmulpaj med mandel och vispgrädde

Glutenfri rabarberpaj med havregryn, bovetemjöl och mandelmjöl. Ringla över lite flytande honung vid serveringen om du vill. Vispad grädde är gott till.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Smulpaj

  • 6 dl havregryn - (rent havre)
  • 3 dl bovetemjöl
  • 3 dl mandelmjöl
  • 200 g smör
  • 1 dl honung - flytande

Fyllning

  • 4 - 5 rabarberstjälkar
  • 1 dl honung
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena)

Att strö över

  • 50 g mandel - hyvlad

Tillbehör

  • vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en stor skål.

  3. Tärna smöret och blanda ner i skålen, blanda till en smulig deg. Tillsätt honungen.

  4. Lägg ⅔ av smulpajen i botten på en pajform cirka 26 centimeter i diameter.

  5. Skiva rabarbern, skala den om det är tjocka stjälkar. Blanda med honungen och majsstärkelsen.

  6. Lägg rabarberbitarna i formen och strö över resten av smulpajen och mandeln.

  7. Grädda mitt i ugnen cirka 25-30 minuter.

  8. Servering: Servera med vispgrädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök