Rabarberpaj med smuldeg och vaniljsås

Rabarbersmulpaj med kardemumma är en riktig vårpaj. Rabarber och kardemumma är en mycket god smakkombination. Servera med glass, vaniljsås eller grädde.
Elisabeth Johansson
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 tsk kardemummakärnor
  • 200 g smör
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Fyllning

  • 4 rabarberstjälkar
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk potatismjöl
  • 50 g smör

Tillbehör

  • vaniljsås - lättvispad grädde eller glass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
 Stöt kardemumma grovt i mortel. Skär smöret i tärningar.

  2. Blanda kardemumma, mjöl, havregryn, socker och vaniljsocker. Tillsätt smöret och blanda ihop till en smulig deg.

  3. Fyllning: Ansa och skär rabarbern i bitar. Blanda den med socker och potatismjöl i en pajform. Tärna smöret och lägg över rabarbern.
 Smula över degen.

  4. Grädda pajen mitt i ugnen 35–40 min. Låt den svalna innan den serveras med vaniljsås, vispad grädde eller glass.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!