Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberpaj med smuldeg och vaniljsås

Rabarbersmulpaj med kardemumma är en riktig vårpaj. Rabarber och kardemumma är en mycket god smakkombination. Servera med glass, vaniljsås eller grädde.

Elisabeth Johansson
Rabarberpaj med smuldeg och vaniljsås
Rabarberpaj med smuldeg och vaniljsås
Rabarberpaj med smuldeg och vaniljsås
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 tskkardemummakärnor
  • 200 gsmör
  • 4 dlvetemjöl- (240 g)
  • 2 dlhavregryn
  • 2 dlströsocker
  • 2 tskvaniljsocker

Fyllning

  • 4rabarberstjälkar
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 tskpotatismjöl
  • 50 gsmör

Tillbehör

  • vaniljsås- lättvispad grädde eller glass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
 Stöt kardemumma grovt i mortel. Skär smöret i tärningar.

  2. Blanda kardemumma, mjöl, havregryn, socker och vaniljsocker. Tillsätt smöret och blanda ihop till en smulig deg.

  3. Fyllning: Ansa och skär rabarbern i bitar. Blanda den med socker och potatismjöl i en pajform. Tärna smöret och lägg över rabarbern.
 Smula över degen.

  4. Grädda pajen mitt i ugnen 35–40 min. Låt den svalna innan den serveras med vaniljsås, vispad grädde eller glass.

Vad tyckte du om receptet?