Rabarbersmulpaj med kardemumma

Härligt somrig paj med syrliga rabarber. Servera med lättvispad grädde.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 6 dl mandelmjöl
  • 2 dl kokosmjöl
  • 1 dl lättströ
  • 3 tsk kardemumma - mald
  • 4 rabarberstjälkar
  • 1 msk lättströ - eller sötströ

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Skär smöret i bitar och lägg i en skål.

  3. Blanda alla torra ingredienser.

  4. Blanda smöret och de torra ingredienserna till en smulig deg.

  5. Lägg hälften av smulorna i en pajform, cirka 24 centimeter i diameter.

  6. Skär rabarbern i tunna skivor och lägg i en skål. Strö över lättströ eller sötströ och blanda runt. Lägg rabarberbitarna i formen, blanda rabarbern med ytterligare lättströ eller sötströ.

  7. Strö över resten av pajdegen.

  8. Sätt in formen mitt i ugnen och grädda pajen i cirka 20-25 minuter, tills pajen är gyllenbrun.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök