Rabarbersangria

En frisk och somrig sangria på rabarber som passar som fördrink men även till grillat.
Elisabeth Johansson

Ingredienser

  • 0,5 äpple
  • 0,5 päron
  • 0,5 apelsin
  • 5 jordgubbar
  • 0,5 citron
  • 4 dl rabarbersaft - köpt eller gör egen, se<a href="https://alltommat.se/recept/rabarbersaft/"> recept</a>
  • 4 dl rosévin
  • 3 cl konjak
  • is
  • sodavatten

Gör så här

  1. Kärna ur och skär äpple och ­päron i bitar. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten och skär den i ­skivor. Halvera jordgubbarna.

  2. Lägg frukt och bär i en kanna. Häll på rabarbersaft, vin och konjak. Lägg i rikligt med is och toppa med sodavatten.

    Foto: Per Ranung

    Foto Per Ranung

Foto: Anna Kern

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!