Rabarbersangria

En frisk och somrig sangria på rabarber som passar som fördrink men även till grillat.
Elisabeth Johansson

Ingredienser

  • 0,5 äpple
  • 0,5 päron
  • 0,5 apelsin
  • 5 jordgubbar
  • 0,5 citron
  • 4 dl rabarbersaft - köpt eller gör egen, se<a href="https://alltommat.se/recept/rabarbersaft/"> recept</a>
  • 4 dl rosévin
  • 3 cl konjak
  • is
  • sodavatten

Gör så här

  1. Kärna ur och skär äpple och ­päron i bitar. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten och skär den i ­skivor. Halvera jordgubbarna.

  2. Lägg frukt och bär i en kanna. Häll på rabarbersaft, vin och konjak. Lägg i rikligt med is och toppa med sodavatten.

    Foto: Per Ranung

    Foto Per Ranung

Vad tyckte du om receptet?

Foto: Anna Kern