Rabarbersallad med pepparmakrill

Recept på rabarbersallad med pepparmakrill.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 700 g färskpotatis
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • 1 fänkål - (300 g)
  • 200 g rabarber - späd
  • 1 kruka dill
  • 4 makrillar - jägar- alt pepparkryddade (á 400 g)
  • rapsolja
  • salt
  • flingsalt
  • svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skrubba potatisen, koka den i lättsaltat vatten. Låt den ånga av under hushållspapper. Skär den i mindre bitar.

  2. Vispa ihop vinäger, honung och 3 msk olja. Tillsätt potatis, 1 tsk salt och 2 krm peppar.

  3. Ansa och skiva fänkålen tunt, gärna på mandolin. Skölj och strimla rabarbern tunt. Hacka dillen.

  4. Blanda fänkål, rabarber, dill och 
potatis. Strö över 1 tsk flingsalt. 
Servera salladen med makrillen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!