Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Rabarbersaft – enkelt recept på saft med rabarber

Vackert rosa rabarbersaft. Servera utspädd med is och tunna stjälkar av rabarber.

Elisabeth Johansson
Rabarbersaft – enkelt recept på saft med rabarber
Rabarbersaft – enkelt recept på saft med rabarber
Rabarbersaft – enkelt recept på saft med rabarber
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 l vatten
  • 2,5 dl strösocker
  • 0,75 dl citron - pressad

Gör så här

  1. Skär rabarbern i bitar och lägg den i en gryta. Häll över vattnet och låt koka under lock ca 15 min.

  2. Sila rabarbersaften och koka upp den. Tillsätt sockret och låt koka tills det smält. Rör om då och då. Tillsätt citronsaften.

  3. Häll saften i väl rengjorda, varma flaskor. Låt den kallna och förvara i kylen.

Vad tyckte du om receptet?