Rabarbersaft – rårörd

Recept på rabarbersaft. Rårörd rabarbersaft är lätt att göra och ger mycket smak. Den går bra att göra även när rabarbern vuxit sig högsommarstor. Om du har saften i frysen eller i kylen och dricker upp den ganska snart behöver du inte natriumbensoat.
Allt om Mat
Rabarbersaft – rårörd

Ingredienser

  • 3 kg rabarber
  • 2 citroner
  • 3,25 l vatten
  • 2,5 kg strösocker
  • 30 g vinsyra
  • 1 krm natriumbensonat - ev

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i bitar. Skölj citronerna i ljummet vatten. Skär dem i skivor. Varva rabarber och citronskivor i en bunke eller kastrull. 

  2. Koka upp vattnet och häll det över rabarber och citron. Låt svalna och ställ i kylen ca 2 dygn.

  3. Sila saften genom en silduk. Rör ner sockret, lite i taget, tills det lösts upp. Tillsätt vinsyra och ev natriumbensoat upplöst i lite varmt vatten. Häll saften i flaskor och förvara i kylen eller frys in i förpackningar. 

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Pia Kammeborn