Rabarberpaj med vit choklad och mandel

Recept på rabarberpaj med vit choklad och mandel. En god smulpaj med vit choklad och mandel. Ju spädare och rödare rabarber, desto godare och vackrare rabarberpaj. Det här är en extra festlig rabarberpaj som passar som dessert.

Allt om Mat
Rabarberpaj med vit choklad och mandel
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Deg

  • 100 g choklad - vit
  • 0,5 dl sötmandel
  • 100 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 0,5 dl strösocker

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Ansa och skär rabarbern i cirka 2 cm breda bitar. Blanda dem med socker och potatismjöl.

  3. Fördela rabarbern i 6 ugnssäkra portionsformar eller i en stor pajform.

  4. Grovhacka choklad och mandel.

  5. Smält smöret i en kastrull tills det börjar bli brynt. Ta kastrullen åt sidan och låt smöret svalna.

  6. Tillsätt vetemjöl, havregryn och socker. Blanda i choklad och mandel. Fördela blandningen över rabarbern.

  7. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 20 min, tills täcket har fått fin färg.

  8. Servera pajerna ljumma med vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?