Rabarberpaj med vit choklad och mandel

Recept på rabarberpaj med vit choklad och mandel. En god smulpaj med vit choklad och mandel. Ju spädare och rödare rabarber, desto godare och vackrare rabarberpaj. Det här är en extra festlig rabarberpaj som passar som dessert.
Allt om Mat
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Deg

  • 100 g choklad - vit
  • 0,5 dl sötmandel
  • 100 g smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 0,5 dl strösocker

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Ansa och skär rabarbern i cirka 2 cm breda bitar. Blanda dem med socker och potatismjöl.

  3. Fördela rabarbern i 6 ugnssäkra portionsformar eller i en stor pajform.

  4. Grovhacka choklad och mandel.

  5. Smält smöret i en kastrull tills det börjar bli brynt. Ta kastrullen åt sidan och låt smöret svalna.

  6. Tillsätt vetemjöl, havregryn och socker. Blanda i choklad och mandel. Fördela blandningen över rabarbern.

  7. Grädda pajerna mitt i ugnen ca 20 min, tills täcket har fått fin färg.

  8. Servera pajerna ljumma med vaniljglass.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!