Rabarberpaj med ingefära  

Rabarberpaj med ingefära är en knaprig och god paj. Välj om du vill göra en stor paj eller åtta mindre portionspajer, och anpassa gräddningstiden.
Allt om Mat
Rabarberpaj med ingefära  
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 dl råsocker
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl sirap - ljus
  • 2 dl mandelmjöl
  • 4 dl havregryn
  • 1 msk ingefära - riven
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 500 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl

Tillbehör

  • vaniljglass - eller lättvispad grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och bryn det lite lätt. Rör samman med resten av ingredienserna.

  2. Fyllning: Ansa rabarbern och skär den i bitar. Blanda med socker och potatismjöl. Häll rabarbern i en ugnssäker form, ca 28 cm i diameter, eller åtta portionsformar. Fördela pajdegen ovanpå.

  3. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Ta ut och låt svalna något.

  4. Servera pajen med vaniljglass eller lättvispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Ps. Vill du göra en nyttigare rabarberpaj? Vår systersajt ToppHälsa har ett supergott recept: Rabarberpaj med banan – helt utan tillsatt socker