Rabarberpaj med kardemumma

Baka en läcker paj med späda, fina rabarber. Fri från både gluten och socker. God att äta med till exempel glass eller lättvispad grädde.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Pajdeg

  • 150 g smör - mjukt
  • 1,5 dl honung - flytande
  • 2 dl havremjöl - (glutenfritt, gjord på ren havre)
  • 2 dl havregryn - eller fiber­ havregryn (glutenfritt, gjord på ren havre)
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2,5 dl majsstärkelse (Maizena)

Fyllning

  • 3 rabarberstjälkar
  • 2 tsk kardemumma - mald
  • 1 msk honung - flytande

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda smör, honung, havremjöl, havregryn, mandelmjöl och majsstärkelse till en smulig pajdeg.

  3. Lägg hälften av pajdegen i en rund pajform, 22–24 centimeter i diameter. Platta till smulorna och se till att kanterna blir fodrade med pajdeg.

  4. Skär rabarbern i 1 centimeter stora bitar. Lägg bitarna i en skål och blanda i kardemumman och honungen. Lägg bitarna i formen. Fördela resten av degen över rabarbern.

  5. Grädda mitt i ugnen i 35–40 minuter. Låt svalna lite.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök