Rabarberpaj med kardemumma

Baka en läcker paj med späda, fina rabarber. Fri från både gluten och socker. God att äta med till exempel glass eller lättvispad grädde.
Elisabeth Johansson
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Pajdeg

  • 150 g smör - mjukt
  • 1,5 dl honung - flytande
  • 2 dl havremjöl - (glutenfritt, gjord på ren havre)
  • 2 dl havregryn - eller fiber­ havregryn (glutenfritt, gjord på ren havre)
  • 3 dl mandelmjöl
  • 2,5 dl majsstärkelse (Maizena)

Fyllning

  • 3 rabarberstjälkar
  • 2 tsk kardemumma - mald
  • 1 msk honung - flytande

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Blanda smör, honung, havremjöl, havregryn, mandelmjöl och majsstärkelse till en smulig pajdeg.

  3. Lägg hälften av pajdegen i en rund pajform, 22–24 centimeter i diameter. Platta till smulorna och se till att kanterna blir fodrade med pajdeg.

  4. Skär rabarbern i 1 centimeter stora bitar. Lägg bitarna i en skål och blanda i kardemumman och honungen. Lägg bitarna i formen. Fördela resten av degen över rabarbern.

  5. Grädda mitt i ugnen i 35–40 minuter. Låt svalna lite.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Ostindia Floris muggar. Se erbjudande!