Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Rabarberpaj med kardemumma

Baka en läcker paj med späda, fina rabarber. Fri från både gluten och socker. God att äta med till exempel glass eller lättvispad grädde.

Elisabeth Johansson
Rabarberpaj med kardemumma
Rabarberpaj med kardemumma
Rabarberpaj med kardemumma
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Pajdeg

  • 150 gsmör- mjukt
  • 1,5 dlhonung- flytande
  • 2 dlhavremjöl- (glutenfritt, gjord på ren havre)
  • 2 dlhavregryn- eller fiber­havregryn (glutenfritt, gjord på ren havre)
  • 3 dlmandelmjöl
  • 2,5 dlmajsstärkelse (Maizena)

Fyllning

  • 3rabarberstjälkar
  • 2 tskkardemumma- mald
  • 1 mskhonung- flytande

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda smör, honung, havregryn, mandelmjöl och majsstärkelse till en smulig deg. 

  2. Lägg hälften av pajdegen i en rund pajform, 22–24 cm i diameter. Platta till smulorna och se till att kanterna blir täckta med pajdeg.

  3. Skär rabarbern i 1 cm-stora bitar. Lägg bitarna i en skål och blanda i kardemumma och honung. Lägg bitarna i formen. Fördela resten av degen över rabarbern.

  4. Grädda mitt i ugnen i 35–40 min. Låt svalna före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök