Rabarbermuffins med vit choklad och kokos

Recept på rabarbermuffins med vit choklad och kokos. Antalet muffins beror på hur stora formar som används.

Ingredienser

  • 150 g rabarber
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 100 g choklad - vit
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 dl kokos - riven

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Ansa och skär rabarbern i tunna skivor och blanda med florsocker och majsstärkelse.

  2. Grovhacka chokladen. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt, mjöl, kokos och smör och blanda till en jämn smet. Vänd ner choklad och rabarber.

  3. Fördela smeten i pappersformar ställda på en plåteller formar ställda i en muffinsplåt.

  4. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Känn med en trästicka, den ska inte vara kladdig. Låt muffinsen kallna på galler. Pudra över florsocker.

Recept av Ulla Karlström och Petra Pettersson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!