Rabarbermuffins med kardemummagrädde

Rabarber och kardemumma är en underbart god kombination. Här smaksätter kryddan både muffins och grädden som serveras till.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 200 g rabarber
  • 1 citron
  • 2,5 dl strösocker - + 1,5 msk
  • 2 ägg
  • 1 krm vaniljpulver
  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 4 dl vetemjöl - (240 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 tsk kardemumma - mald
  • 0,5 msk potatismjöl

Havrecrumble

  • 50 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 krm vaniljpulver

Kardemummagrädde

  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 tsk kardemumma - stött

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Ansa och skär rabarbern i bitar. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

    2. 

    3. 

    4. 

    5. 

  2. Vispa ägg, 2 1/2 dl socker och vaniljpulver vitt och fluffigt. Smält smöret . Blanda i mjölk och citronskal. Rör ner smörblandningen i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

  3. Blanda rabarbern med 1 1/2 msk socker, kardemumma och potatismjöl. Rör ner rabarbern i smeten. Fördela smeten i muffinsformar ställda på en plåt.

  4. Crumble: Smält smöret. Blanda i socker, havregryn och vaniljpulver. Fördela havregrynssmulet på muffinssmeten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut och låt svalna.

  5. Kardemummagrädde: Vispa grädden, rör ner kardemumma. Servera muffinsen med grädden. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!