Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Rabarbermojito

Recept på drinken rabarbermojito. Mojito med rabarber är en perfekt välkomstdrink. Mojito är en klassisk romdrink från Kuba som här är smaksatt med rabarber.

Allt om Mat
Rabarbermojito
Rabarbermojito
Rabarbermojito
Foto: Charlie Drevstam

Mojito

  • 0,5 lime
  • 6 cl havanna club Anejo Blanco - (rom)
  • 6 myntablad
  • 2 msk rabarbersirap - + 1 msk
  • is
  • sodavatten

Garnering

  • limeklyftor
  • myntablad

Rabarbersirap

  • 250 g rabarber
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i 2-3 cm långa bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt socker och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 10 min. Låt massan rinna av i en sil. Pressa med en sked så att all vätska rinner ut.

  2. Häll saften i en kastrull och låt koka utan lock till sirapsliknande konsistens ca 5 min. Låt kallna.

  3. Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i klyftor. Blanda limeklyftor, rom, mynta och 2 msk rabarbersirap i ett glas. Muddla eller stöt med skaftet av en slev eller trämortel.

  4. Fyll på med is och sodavatten. Ringla i 1 msk rabarbersirap. Garnera med ­limeklyftor och myntablad.

Vad tyckte du om receptet?

Du har väl inte missat våra drinkfilmer:

Manhattan 

Margarita

Sidecar 

Espresso Martini

Bloody Mary