Fredagsdrinken – Så gör du en Rabarbermojito

Recept på drinken rabarbermojito. Mojito med rabarber är en perfekt välkomstdrink. Mojito är en klassisk romdrink från Kuba som här är smaksatt med rabarber.
Allt om Mat

Mojito

  • 0,5 lime
  • 6 cl havanna club Anejo Blanco - (rom)
  • 6 myntablad
  • 2 msk rabarbersirap - + 1 msk
  • is
  • sodavatten

Garnering

  • limeklyftor
  • myntablad

Rabarbersirap

  • 250 g rabarber
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i 2-3 cm långa bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt socker och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 10 min. Låt massan rinna av i en sil. Pressa med en sked så att all vätska rinner ut.

  2. Häll saften i en kastrull och låt koka utan lock till sirapsliknande konsistens ca 5 min. Låt kallna.

  3. Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i klyftor. Blanda limeklyftor, rom, mynta och 2 msk rabarbersirap i ett glas. Muddla eller stöt med skaftet av en slev eller trämortel.

  4. Fyll på med is och sodavatten. Ringla i 1 msk rabarbersirap. Garnera med ­limeklyftor och myntablad.

Du har väl inte missat våra drinkfilmer:

Manhattan 

Margarita

Sidecar

Espresso Martini

Bloody Mary 

Följ med på vinresa till Leth i Österrike!

Vi har skräddarsytt en riktig drömresa till Gyllene Glaset-vinnaren Leth i distriktet Wagram och besök i vackra Wien. Följ med oss dit den 13–16 september!

LÄS MER OM RESAN HÄR.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!