Rabarbermarmelad med vanilj

Recept på rabarbermarmelad med vanilj.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 400 g rabarber - i bitar
  • 1 vaniljstång
  • 300 g syltsocker

Gör så här

  1. Smält rabarbern på svag värme i en gryta tillsammans med delad vaniljstång, 15 minuter. Rör om under tiden.

  2. Tillsätt syltsocker och koka kraftigt under omrörning, 2 minuter.

  3. Ta upp och skrapa ur de svarta fröna ur vaniljstången ner i marmeladen.

  4. Häll upp marmeladen i en burk. Sätt på lock och låt svalna. Servera till dinkelscones med vispad crème fraiche och afternoon tea.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!