Rabarberkräm med kaksmulor

Rabarberkräm med kaksmulor är en gammeldags dessert som passar efter en lättare middag och blir det något över är det gott att äta krämen till frukost. 
Elisabeth Johansson
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 600 g rabarber
  • 1 vaniljstång
  • 6 dl vatten
  • 1 - 1.5 dl strösocker
  • 2 - 3 msk potatismjöl

Kaksmulor:

  • 100 g smör - rumsvarmt
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Tillbehör:

  • mjölk

Garnering:

  • strösocker
  • kanel - mald

Gör så här

  1.  Ansa och skiva rabarbern.

  2. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Lägg frön och vaniljstång i en kastrull. Häll i vattnet och tillsätt socker. Låt koka upp. Lägg rabarbern i kastrullen och låt koka under lock ca 15 min, tills rabarbern är mjuk.

  3. Red krämen med potatismjöl utrört i lite kallt vatten och koka ytterligare 1–2 min. Häll krämen i en skål och strö lite socker på yta. Låt svalna.

  4. Kaksmulor: Sätt ugnen på 175°. Skär smöret i kuber och blanda ihop med mjöl, havregryn, socker och vaniljsocker till en smulig deg.
Strö ut smuldegen på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen 10–12 min. Låt kallna på plåten.

  5. Servera rabarberkrämen ljummen eller kall med mjölk. Strö över socker och kanel och toppa med kaksmulor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!