Rabarberkaka

Rabarberkaka är enkel att baka, den är saftig i mitten och har ett gott knaprigt yttre. Dessutom går den snabbt att göra. Vad mer kan man begära?
Petra Lindstrand
Rabarberkaka
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • 2 dl strösocker - + 1 msk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g rabarber
  • 1 tsk kardemumma - stött

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält 100 g smör. Vispa hastigt samman ägg och 2 dl socker. Tillsätt mjöl, bakpulver och smält smör. Rör till en jämn smet.

  2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, 26 cm i diameter. Bred ut smeten jämnt.

  3. Ansa och skär rabarbern i skivor. Strö skivorna över smeten. Strö över kardemumma och 1 msk socker.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen 35-40 min tills den har stannat i mitten. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?