Rabarberkaka

Rabarberkaka är enkel att baka, den är saftig i mitten och har ett gott knaprigt yttre. Dessutom går den snabbt att göra. Vad mer kan man begära?
Petra Lindstrand
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • 2 dl strösocker - + 1 msk
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g rabarber
  • 1 tsk kardemumma - stött

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält 100 g smör. Vispa hastigt samman ägg och 2 dl socker. Tillsätt mjöl, bakpulver och smält smör. Rör till en jämn smet.

  2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, 26 cm i diameter. Bred ut smeten jämnt.

  3. Ansa och skär rabarbern i skivor. Strö skivorna över smeten. Strö över kardemumma och 1 msk socker.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen 35-40 min tills den har stannat i mitten. Låt svalna på galler.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!