Rabarberkaka med cashewtosca

Rabarberkaka med cashewtosca  är en saftig kaka med knaprigt täcke som passar perfekt till eftermiddagskaffet.

Rabarberkaka med cashewtosca
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 g rabarber
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Tosca

  • 100 g cashewnötter - rostade och saltade
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk mjölk
  • 2 msk vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Ansa och skär rabarbern i ca 3 cm breda bitar. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smöret och mjölet blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.

  2. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Lägg rabarberbitarna i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min.

  3. Tosca: Grovhacka nötterna. Blanda smör, socker, mjölk och mjöl i en kastrull. Låt smeten sjuda under omrörning tills den tjocknat något. Rör i nötterna.

  4. Häll smeten över den halvgräddade kakan och grädda ytterligare ca 15 min. Låt kakan kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?