Rabarberkaka - jordgubbar och grädde

Rabarberkakan är god som en tårta. Den här rabarberkakan är enkel att ta med i sin form och njuta i gröngräset på midsommar. Allra godast är rabarberkakan nygräddad men den går också bra att frysa.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g smör - smält

Fyllning

  • 200 g rabarber
  • 1 tsk kanel - mald
  • 1 msk vetemjöl

Till formen

  • 1 tsk smör
  • 2 msk ströbröd

Tillbehör

  • jordgubbar - färska
  • grädde - vispad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj och bröa en sockerkaksform ca 1 1/2 liter.

  2. Fyllning: Skär rabarbern i små bitar och blanda med kanel och vetemjöl.

  3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i vaniljsocker.

  4. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med smöret.

  5. Klicka ner smeten i formen. Häll över rabarbern och stick ner den i smeten.

  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna.

  7. Skär kakan i bitar och servera med jordgubbar och grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!