Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Rabarberkaka i långpanna

Den här enkla kakan fylld med ljuvlig rabarber går snabbt att baka, och är perfekt om du ska bjuda många.
Mitt Kök
Rabarberkaka i långpanna
Rabarberkaka i långpanna
Rabarberkaka i långpanna
Foto: Mitt kök

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 200 g smör - smält
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 krm vaniljpulver
  • 4 dl mjölk
  • 1 l rabarber - skivade
  • 0,5 dl pärlsocker

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Vispa ägg, socker och smält smör pösigt.

  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver. Vänd ner.

  4. Rör i mjölk.

  5. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, antingen en långpanna eller en större form.

  6. Hacka rabarber.

  7. Strö rabarber och pärlsocker över smeten.

  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter på 200 grader.

  9. Skär i bitar och servera med vaniljsås eller grädde.

Vad tyckte du om receptet?

 

Läs också:

 

Recept från Mitt kök