Rabarberkaka i långpanna

Den här enkla kakan fylld med ljuvlig rabarber går snabbt att baka, och är perfekt om du ska bjuda många.
Mitt Kök

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 200 g smör - smält
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 krm vaniljpulver
  • 4 dl mjölk
  • 1 l rabarber - skivade
  • 0,5 dl pärlsocker

Gör så här

  1.  

    Media laddas
  2. Vispa ägg, socker och smält smör pösigt.

  3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver. Vänd ner.

  4. Rör i mjölk.

  5. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, antingen en långpanna eller en större form.

  6. Hacka rabarber.

  7. Strö rabarber och pärlsocker över smeten.

  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter på 200 grader.

  9. Skär i bitar och servera med vaniljsås eller grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Rabarber- och jordgubbspaj – recept  

Läs också: Smulpaj med rabarber – recept

Recept från Mitt kök

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu - 1 månad fri digital provläsning av Allt om Mat här!