Rabarberkaka

Rabarberkaka som är lättbakad och snabb. När rabarberkakan stjälps upp hamnar det rosa rabarbertäcket överst.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 25 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl grenadine

Kaksmet

  • 175 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl - (180 g)
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 1,5 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i ca 1/2 cm tjocka skivor. Blanda dem i en kastrull med smör, socker och grenadine. Låt sjuda utan lock ca 5 min. Ta upp rabarberbitarna med hålslev och bred ut dem i bottnen på en rund kakform, ca 24 cm i diameter. Låt grenadinelagen koka utan lock tills ca 1 dl återstår. Häll den på rabarbern i formen.

  2. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker luftigt och mjukt. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner blandningen lite i taget till en jämn smet.

  3. Bred ut smeten över rabarbern i kakformen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt den svalna 5 min innan den stjälps upp. Servera med vaniljglass.

  4. * Grenadine är en röd sockerlag gjord på hallon och granatäpplen. Grenadine finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!