Rabarberglass

Recept på hemgjord rabarberglass. Så enkelt och så gott. Här behövs ingen glassmaskin, det är bara att frysa i en form.
Monica Eisenman
Lisa Eisenman Frisk
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 300 g rabarber
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk vatten
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 burk söt kondenserad mjölk - (397 g)

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i bitar. Lägg rabarber, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda tills rabarbern är mjuk. Tillsätt vaniljsocker och mosa rabarbern. Låt kallna.

  2. Vispa grädden. Rör ner den kondenserade mjölken. Häll gräddsmeten i en form. Häll på rabarberkrämen och dra med en gaffel så att det blandas lätt. Ställ i frysen tills glassen är genomfryst, ca 5 timmar. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!