Rabarbergin

Rabarbergin blir en god smaksättning i cocktails. Den passar också att dricka med is som en aperitif före maten.
Monica Eisenman
Lisa Eisenman Frisk
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 dl strösocker
  • 1 flaska gin - (350 ml)

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i mindre bitar. Blanda den med sockret i en stor glasburk. Ställ i kylen ett dygn. Rör om då och då, så att sockrets löses upp.

  2. Häll ginen över rabarbern, rör om och förslut. Låt stå i kylen ca 2 veckor. Sila bort rabarbern före användning.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!