Rabarbergazpacho

Detta är en fräsch och fruktig variant på den klassiska gazpachon. Servera gärna i kylda glas eller skålar.
Monica Eisenman
Lisa Eisenman Frisk
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 200 g rabarber
  • 200 g vattenmelon
  • 300 g tomater
  • 100 g gurka
  • 1 röd chili - t ex spansk peppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl tomatjuice
  • 3 msk saft av pressad lime
  • 3 msk koriander - finhackad
  • 2 dl vatten
  • 0,5 hönsbuljongtärning - eller grönsaksbuljongtärning
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skär rabarbern i bitar. Skär bort skalet från melonen och ta bort kärnorna. Halvera och kärna ur tomater, gurka och chili. Skala vitlöksklyftan.

  2. Mixa rabarber, vattenmelon, tomat, gurka, chili och vitlök i en matberedare eller med mixerstav till en finhackad massa. Rör i tomatjuice, limesaft och koriander.

  3. Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningen. Låt svalna och blanda sedan ner buljongen i gazpachon. Krydda med salt och peppar. Ställ soppan i kylen och låt stå ca 1 timme tills den är riktigt välkyld. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Allt om Mat för endast 159 kr. Se erbjudande!