Rabarbercupcake med mynta och kardemummakräm

Recept på rabarbercupcake med mynta och kardemummakräm. Cupcaken går utmärkt att frysa, men garnera strax före servering.

Ingredienser

  • 200 g rabarber
  • 100 g smör
  • 1,75 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 75 g mandelmassa
  • 1 dl mynta - hackad

Kardemummakräm

  • 0,75 tsk kardemummakärnor
  • 2 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - Maizena
  • 1 tsk smör

Rabarbergrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk rabarbersaft - konc

Gör så här

  1. Kräm: Stöt kardemummakärnorna fint i en mortel. Koka upp mjölken i en kastrull med kardemumman. Ta kastrullen från plattan. Låt stå och dra ca 10 min.

  2. Vispa äggulor, socker och majsstärkelse luftigt. Sila ner kardemummamjölken i blandningen, rör runt.

  3. Häll tillbaka blandningen i en ren kastrull och koka försiktigt upp under ständig vispning tills den är riktigt tjock. Rör ner smöret. Låt kallna. Lägg krämen i en spritspåse.

  4. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär rabarbern i cm-stora bitar.

  5. Mixa smör och socker i en matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och lägg i matberedaren. Mixa snabbt ihop till en smet. Riv mandelmassan och blanda ner den tillsammans med rabarber och mynta.

  6. Fyll formar av papper ställda på en muffinsplåt till 2/3 med smet. Gör ett hål i smeten och spritsa ner kardemummakrämen. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt kallna på galler.

  7. Grädde: Vispa upp grädden med saften. Lägg den i en spritspåse och spritsa på muffinsen.

Recept av Cecilia Hansson och Mattias Larsson

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 4 st glas från Iittala för endast 199 kr. Se erbjudande!