Rabarbercocktail med grapefrukt och vanilj

I rabarbercocktail med grapefrukt och vanilj ger grapen en god beska. Här har den kokats till sirap.
Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Rabarbersirap, ca 2 dl

  • 2 rabarberstjälkar - långa
  • 1 grapefrukt
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm vaniljpulver

Cocktail

  • 1 dl rabarbersirap
  • 1 dl vodka - eller 1–2 dl mineralvatten
  • 1 dl grapefrukt - pressad
  • isbitar - eller krossad is

Gör så här

  1. Rabarbersirap: Skär rabarbern i små bitar. Skölj grapefrukten noga i ljummet vatten. Dra bort en remsa grapefruktskal med potatiskskalare och pressa ut 1 dl saft. Koka rabarber, grapefruktsaft och -skal, socker och vaniljpulver under lock ca 5 min. Sila blandningen genom en finmaskig sil. Låt kallna.

  2. Blanda rabarbersirap, vodka och grapefrukt i en shaker. Tillsätt rikligt med is och skaka drinken kraftigt. Häll upp i glas och servera.

    Foto: Lisa Björner

Vad tyckte du om receptet?