Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Rabarbercocktail med grapefrukt och vanilj

I rabarbercocktail med grapefrukt och vanilj ger grapen en god beska. Här har den kokats till sirap.

Anna Wendt
Rabarbercocktail med grapefrukt och vanilj
Rabarbercocktail med grapefrukt och vanilj
Rabarbercocktail med grapefrukt och vanilj
Foto: Lisa Björner

Rabarbersirap, ca 2 dl

  • 2 rabarberstjälkar - långa
  • 1 grapefrukt
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm vaniljpulver

Cocktail

  • 1 dl rabarbersirap
  • 1 dl vodka - eller 1–2 dl mineralvatten
  • 1 dl grapefrukt - pressad
  • isbitar - eller krossad is

Gör så här

  1. Rabarbersirap: Skär rabarbern i små bitar. Skölj grapefrukten noga i ljummet vatten. Dra bort en remsa grapefruktskal med potatiskskalare och pressa ut 1 dl saft. Koka rabarber, grapefruktsaft och -skal, socker och vaniljpulver under lock ca 5 min. Sila blandningen genom en finmaskig sil. Låt kallna.

  2. Blanda rabarbersirap, vodka och grapefrukt i en shaker. Tillsätt rikligt med is och skaka drinken kraftigt. Häll upp i glas och servera.

    : Lisa Björner

Vad tyckte du om receptet?