Rabarberchutney

Rabarberchutney passar till det mesta som är grillat, till exempel fläskkött eller kyckling.
Tove Nilsson
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1 kg rabarber
  • 2 gula lökar
  • 50 g ingefära
  • 1 chili - röd, t ex spansk peppar
  • 2 dl rårössocker
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk spiskummin - hel
  • 1 tsk koriander - hel

Gör så här

  1. Ansa och skiva rabarbern. Skala och strimla löken. Skala och finhacka ingefäran. Kärna ur och  hacka chilin. 

  2. Blanda alla ingredienser i en gryta och låt koka ihop ca 20 min till en chutney. 

  3. Fyll chutneyn i väl rengjorda glasburkar. Förvara i kylen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!