Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Allt om Mat i ett bättre anpassat format?

Mobil Tablet Dator

Rabarberbullar med mandelmassa

Sommarens kanske godaste bullar med mandelmassa, rabarber och kardemumma. Fantastiskt härligt recept på saftiga rabarberbullar.
Mitt Kök
Rabarberbullar med mandelmassa
Rabarberbullar med mandelmassa
Rabarberbullar med mandelmassa
Foto: Åsa Dahlgren

Ingredienser

  • 1 pkt jäst för söta degar
  • 100 g margarin - eller smör
  • 3 dl mjölk
  • 0,75 dl sirap - ljus
  • 1 ägg
  • 2 tsk kardemumma - mald
  • 0,5 tsk salt
  • 10 - 11 dl vetemjöl

Fyllning 1

  • 150 g mandelmassa
  • 75 g margarin - eller smör
  • 1 tsk kardemumma

Fyllning 2

  • 200 g rabarber - (2 stjälkar)
  • 0,75 dl sirap - ljus

Pensling

  • 1 ägg - uppvispat
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält margarin eller smör i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt degvätskan bli fingervarm. Häll lite av degvätskan över jästen och rör om så att jästen löser sig.

  2. Tillsätt resten av degvätskan, sirap, ägg, kardemumma, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg och låt den jäsa under bakduk i 30 minuter.

  3. Gör under tiden fyllningarna. Blanda mandelmassa, margarin eller smör och kardemumma till en bredbar röra. Skär rabarbern i skivor och koka den med sirap tills den är mjuk, rör då och då. Låt rabarbern svalna.

  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Kavla ut den till en rektangulär platta och skär den i 20 jämnstora rutor.

  5. Lägg en klick mandelmassafyllning och en klick rabarber på varje. Vik och tryck ihop ändarna (ändarna ska vara uppåt) och lägg dem i bullformar. Ställ dem gärna i en muffinsplåt så att de jäser uppåt. Låt bullarna jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.

  6. Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna i 200 grader i 10-12 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök