Wienerbröd med rabarber

Det här bakverket påminner om wienerbröd och inte svårt att göra. Fläta ihop smördegslängder och rabarberstjälkar som på bilden.
Lena Söderström
Wienerbröd med rabarber
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 2 förp smördeg - färsk på rulle
  • 2 tsk kardemummakärnor - stötta
  • 1 dl strösocker
  • 4 - 5 rabarberstjälkar
  • 1 äggula

Glasyr

  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vatten - kallt, ca

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen. Strö över kardemumma och 4 msk av sockret. Dela varje smördegsplatta i 2 bitar. Rulla ihop så att det blir 4 längder.

  2. Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper och snitta dem med en liten vass kniv, men inte rakt igenom.

  3. Ansa och dela rabarberstjälkarna i två bitar. Fläta ihop smördegslängderna med rabarberstjälkarna, se bild. Jämna till kanterna med en kniv. Pensla degen med uppvispat äggula. Strö resten av sockret över degen och rabarbern. Grädda i mitten av ugnen 20-30 minuter. Ta ut och låt svalna ca 20 minuter.

  4. Blanda ihop florsocker och vatten till en slät glasyr. Ringla glasyren över bakverken. Sikta över lite florsocker. Skär i bitar inför serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling: Lena Söderström Foto: Eva Hildén

Recept från Mitt kök